רטיבות בקיר

slider2

אחד הרגעים המלחיצים ביותר עבורנו הוא זה כאשר אנו מגלים רטיבות בקיר. אנחנו הרי יודעים שהקיר לא אמור להיות רטוב ולא אמורה להיות גישה של המים לחלקים שכאלו בבית. אם כבר יש רטיבות בקיר, כנראה ויש נזילה של מים במקום מסוים וזה לא יפסיק עד שלא נגלה היכן הנזילה החלה. לרוב, כאשר מדובר על רטיבות בקיר, המחשבה היא שהנזילה החלה בנקודה מסוימת בגג. כמובן שהסברה מקבלת משנה תוקף כאשר אנו נמצאים בעיצומו של החורף וגשמי זלעפות כבר יורדים ימים שלמים. אם ידוע שהגג לא נאטם כמו שצריך או שכנראה ועדיין לא נאטם לקראת הגשמים, אז כאן יכולה להתחיל הבעיה. כמובן שלא רק הגשמים יכולים להיות הסיבה לכך, אפילו פיצוץ בדוד המים שנמצא על הגג יכול לגרום לרטיבות.

בתור התחלה צריך לזכור שהנושא ניתן לטיפול, אולם יש מספר שלבים שצריך לעבור על מנת שהנושא יטופל. ראשית, חשוב מאוד להזמין בעל מקצוע שיבדוק את הנושא הנזילה. חשוב מאוד להזמין כמה שיותר מהר אינסטלטור על מנת שזה יוכל לאבחן את מקור הנזילה ולנסות לסגור אותו באופן הרמטי וקבוע. אם באמת מדובר בדוד, הנושא ניתן לטיפול מהיר יותר. אם מדובר בהצפות של גשמים, כאן צריך להתמודד גם באמצעות סבלנות. אם ההצפה גדולה מדי, ניתן לשאוב את המים. אולם לא אחת פשוט צריך להמתין עד שהגשמים ייפסקו והמים יתאדו. לא ניתן לטפל בקיר כל עוד הוא רטוב וחייבים שיתייבש.

הייבוש של הקיר צריך להיות לכל עומקו של המבנה. לא נית לתקן קיר כאשר הרטיבות עדיין קיימת וכל מה שיש לנו כדי לעזור בייבוש ובחימום האזור, מה טוב. לאחר מכן, חשוב לזכור שהקיר יכול גם להתנפח ולאחר מכן יכול להצטבר עובד באזור וכאן גם צריך להיות צריך להיות מודעים מבחינה בריאותית. חשוב לאוורר את החדר יותר ולוודא שלא יהיה סגור מדי. לאחר שהאינסטלטור מצליח לתקן את בעיית הנזילה, נשאר לתקן את הקיר וכאן נדרשת בהחלט סבלנות. מה שחשוב לוודא זה שבשנה הבאה האיטום יעבוד.

דרגו ועזרו לנו להשתפר