סתימת ביוב

שורשים בביוב

סתימת ביוב היא אחד המצבים שאנו מבקשים להימנע מהם בכל רגע בחיים, אולם מדובר במצב בלתי נמנע לאור השימוש הבעייתי שלנו במערכת הביוב בבית, במשרד ובתעשייה. מאחר ואנו לא רואים את זרימת מי השופכין מתחת לרצפה, אנו מבינים שצינורות הביוב יכולים לקבל את כל מה שנזרים לתוכם והמצב נע על מי מנוחות לאורך זמן, עד שנוצרת הסתימה. מדובר במצב מאוד לא נעים, גם מבחינת ריח, מבחינת מראה וחומרים שצריכים להמשיך ולזרום הלאה בעצם נשארים אצלנו ללא כל תזוזה, משום שמשהו חוסם את הזרימה בנקודה מסוימת לאורך הצינור.

סתימות ביוב נגרמות מחומרים שונים שמצטברים לאורך הצינור. הפסולת שאנו מייצרים ושופכים את הביוב מבוססת בחלקה על שומנים, דטרגנטים ושאריות של חומרים אורגאניים. החומרים הללו נצמדים לאורך הצינור ומצרים את זרימת המים והפסולת עד למצב של עצירה מוחלטת, היא הסתימה. לנו אין אפשרות למנוע באופן מוחלט את הסתימות הללו, אלא כל מה שצריך לעשות זה פעולת מנע שונות. אחת הפעולות היא שפיכת קומקום מלא במים רוצחים אל הכיור אחת לחודש, כדי להמיס חלק מן השומנים הללו. פעולה נוספת היא לאסוף שערות שמצטברות בפתח הביוב לאחר המקלחת, הן אוספות שומנים בדרך וסותמות לגמרי את הביוב. בנוסף, לאסלה מומלץ מאוד לא לזרוק שום דבר למעט מה שאמור להיכנס לשם. מגבונים ומטליות לא יוכלו לעבור בצינור הביוב הרחב של האסלה (4 צול). לכן, כדאי מאוד לשמור על מצב אידיאלי ועל אורח חיים מודע.

יש כל מיני סימנים המעידים על סתימה ההולכת וקרבה וצריך להכיר את הסימנים הללו. ראשית, אם אנו רואים שיש ירידת מים מאוד איטית בכיורים, כנראה שמשהו מונע מהמים לרדת כמו שצריך. אם בהדחת האסלה, המים ותכולתם עולים במקצת בטרם נשטפים הלאה וזו לא הדרך שבה המים אמורים לרדת בשירותים, זוהי גם נורת אזהרה. חשוב מאוד גם להריח. אם אנו מריחים את הביוב מהמקום שלנו, נראה שמתחילה להיווצר סתימה שצריך לטפל בה בטרם תגרום למצב אומלל של עוגמת נפש והצפות בכל הבית.

סתימת ביוב
דירגו את המידע: 5 מספר גולשים:5